Orchidee verzorgen
Orchideeën zijn subtropische planten waarvoor de ideale kamertemperatuur ligt tussen 20 ºC en 22 ºC. Een orchidee heeft licht nodig, maar houdt absoluut niet van de volle zon, want daardoor kunnen de bladeren verbranden.

Graslelie
De graslelie (Chlorophytum) herken je aan zijn lange, frisgroene bladeren die wat gebogen hangen. Daardoor kan je hem ook gemakkelijk als hangplantje gebruiken. De graslelie maakt veel uitlopers aan die je eenvoudig kan stekken, zodat je in een mum van tijd tientallen graslelies hebt. De graslelie is perfect voor beginners én studenten. De plant is namelijk goed voor de concentratie dankzij zijn luchtzuiverende krachten. Daarnaast is het niet erg als je hem eens vergeet water te geven. Als hij toch te lang geen water krijgt, geeft hij je een seintje door grijs te kleuren.

Hoe vaak water geven aan orchidee
Hoeveel water je de orchidee geeft is afhankelijk van het jaargetijde. In de zomer één keer per vijf tot zeven dagen en in de winter wat minder (één keer per tien dagen). Het best dompel je je plant in lauw leidingwater, laat hem even staan en laat de plant vervolgens goed uitlekken. De grond moet weer drogen voordat je hem de volgende dompelbeurt geeft.

Olifantenpoot
De olifantenpoot (Beaucarnea) heeft zijn naam te danken aan zijn stam. De stam heeft namelijk een knolvormige verdikking waardoor het op een olifantenpoot lijkt. Uit de stam ontspringen er verschillende fijne, groene bladeren, hierdoor wordt de plant in het Engels bestempeld als ‘ponytail’. De olifantenpoot heeft weinig water nodig doordat hij een voorraadje kan opslaan in zijn poot. Het is dus de perfecte plant voor wanneer je weinig tijd hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *