Stippenplant
De Stippenplant is een van de bekendste planten met bijzondere bladeren. Officieel heet hij Begonia Maculata en hij wordt ook wel Forelbegonia genoemd. De plant heeft langwerpige, grillige bladeren waarop zomaar lukraak witte stippen lijken te zijn gezet. Maar gelukkig zijn de stippen waterproof en met de juiste verzorging kan hij uitgroeien tot een kamerplant van flink formaat. De Stippenplant staat het liefst in lichtvochtige aarde, maar kijk uit voor teveel water, daar houden de wortels niet van. Direct sproeien op het blad vindt deze Begonia ook niet fijn.

Zet de Stippenplant niet in direct zonlicht, maar wel op een lichte plek in huis. In het voorjaar bloeien er met een beetje geluk witte of lichtroze bloemen. Heb je knagende huisdieren in huis? Zorg ervoor dat ze niet bij de plant kunnen, want hij is helaas giftig.

Calamagrostis brachytricha
Diamantgras bloeit in de herfst en is wonderlijk mooi wanneer er druppels dauw of rijp in de aren terecht komen; je begrijpt wel waar de Nederlandse naam vandaan komt.

Ophiopogon planiscapus ‘niger’
Liefhebbers van interieur vallen vaak als een blok voor dit zwarte gras, ook wel slangenbaard genoemd. Je kunt er bloembakken strak mee aankleden of beplantingsvakken op esthetische manier mee vullen.

Imperata cylindirica ‘red baron’
Heb je dit Japanse bloedgras in de nazomer weleens zonlicht zien vangen? De rode halmen lichten prachtig fel op. Japans bloedgras komt het mooist tot zijn recht wanneer je hem aanplant in een brede strook die diagonaal door de tuin loopt, bijvoorbeeld langs een gazon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *